Thursday, November 17, 2011

Hanginnnnn satu badan!!!!!!!!!!

Aku memang jarang marah orang n aku memang susah nak marah, 
tapi jangan la menaikkan darah aku!
Orang kalau jarang marah, nanti jadi la seperti gambar dibawah!
Gunung berapi meletus!!!!

Sunday, July 31, 2011

Buzy, Buzy, Buzy dan Selamat Berpuasa

Oh alangkahnya rindunya aku nak update blog aku nieh.. Niat dihati sebenarnya nak scan blk gambar2 scan naufal time checkup dulu2.. Tapi sampai sekarang tertangguh.. Kat tempat baru ni aku semakin sibuk.. Banyak benda nak dibuat dan terlalu tinggi expectation bos baru aku nieh.. Dateline mmg sangat ketat... Kalau x meet, maksudnya x meet la KPI aku.. Maksudnya x de la bonus tahun depan.. Hahaha igt bomus je keje aku.. (motivasi tueh!)...

Cerita2 makan angin aka balik kampung ke Bukit Tinggi pun masih tertangguh.. X pe la biarla aku manage masa aku sebaik mungkin dulu ye... Ada masa terluang nanti aku tulis la ye! huhuhuhu

Oh esok dah 1 Ramadhan... Maksudnya dah bermula la puasa buat umat2 Islam.. Harap2 aku dapat tunaikan solat terawih (walaupun aku tau mesti x cukup hehehe).. Kalau la boleh bawak Naufal ke masjid memang aku dah angkut tapi die masih x dapat kawal suara die yang nyaring itu..

Buat semua kawan2 ku, Selamat Berpuasa... Aku minta maaf andai ada terlanjur kata, perbuatan, etc yang menyakitkan hati korang.. Semoga kita dapat meningkatkan lagi amalan kita di bulan yang mulia ini..

Saturday, June 4, 2011

Entri Tertangguh

Opss sebenarnya bukan nak cerita pasal entri tertangguh.. Tp x tau nak letak tajuk ape.. Letak je suka suki aku.. Mmmm rupa2nya dah 1 week aku kat tempat baru lepas blk bercuti dr bukit tinggi... Mmm memang byk beza dr kat bangsar dulu.. Maybe baru lg kot n aku x kenal org lg... Antara perubahan ketara yg mmg aku x dpt elak:

1. Dulu kul 8.50 baru aku gerak ke opis tp skang ni 7.30am aku dah gerak okay!
2. Dulu kul 6.30pm aku dah sampai rumah, skang kul 6.30pm baru kuar dr opis (makin kurang la aku bermain2 ngan naufal)..
3. Hari2 aku kena tempuh jammed (plg teruk last friday)..
4. Setiap pagi dan petang aku exercise parking ke opis n vice versa (lagi kurus la aku jawabnya)

Itu antara 4 perkara yg berubah.. Ada lg biar la next time aku cite.. Hopefully semuanya akan berjln dgn lancar..

Kat sini la aku kena transfer

Monday, May 9, 2011

Happy Birthday & Happy Mothers Day Mrs Jack!!



Entri ni terlambat sehari sebenarnya... 8th May 2011 genaplah usia Mrs Jack 29 thn... Hahaha biar btul dah 29 thn????? Adoi mcm x percaya je.. Rasa mcm baru je habis sekolah (perasan btul la)... Untuk kali ke-6 berturut2 aku sambut tanpa kehadiran Mr Jack tersayang.. Nak buat cam na Jack Sparrow kan kena berlayar :P (Mr Jack bukan kerja sailor ye)... terpaksa la terima hakikat... 

Istimewanya tahun ni, my birthday sama dgn mothers day... Double celebration tueh! Sesungguhnya aku sangat2 bersyukur dengan perjalanan hidupku selama ini.. Alhamdulillah, aku sangat2 bahagia dgn kehidupan aku sekarang ini disamping suami tersayang, anakku yang cukup banyak keletahnya dan keluarga ku yg sentiasa disampingku...

Oh untuk birthday kali ini, kakak ku belanja makan sehari awal dari birthday ku di Nando's (kenapa nandos sebab musashi la suka sgt pegi nandos tp die bukan mkn pun)... Then on my birthday adik ku pula belanja aku dan mak sempena mothers day.. Oh minggu ini mmg minggu makan, makan, makan... Bab kata Ipin Kenyang, Kenyang, Kenyang (favourite kartun naufal)... Ok la next entri la aku cerita bab mkn2 ni berserta gambar2nya skali ye...

Monday, April 4, 2011

New Journey...

Lama giler x update blog ni.. biasa la mrsjack kena la follow mrjack belayar.. tu la payah skit nak update blog (sebenarnya pemalas! hahaha)

Akhirnya last friday dah dpt official announcement yg dinanti2! Apa yang kitorang dok rumours2 selama ni terjadi juga tp x sangka la akan berpecah 2.. x kisah la kan yg penting a new journey will begin for me and some of my colleagues!!!!!

Tomorrow will be meeting new bos! Hope everything gonna be fine!

Wednesday, February 16, 2011

Blog Berhabuk!!!

Alahai kesianny aku tgk blog aku nieh.. Dah lama x berupdate2... Byk sgt aku nak cerita sebenarnya tapi tiap kali aku ngadap pc, aku kena berebut ngan si buchuk tu.. Last2 die geram x dpt kacau die pun dgn selambanya off kan laptop aku x pun trus tutup laptop... Dan biasanya selepas itu, aku pun akan bawa die masuk bilik untuk tdo.. Kalau dah bf die means dengan aku sekali la tertido.. hehehe

Banyak sangat aku nak buat keje dalam satu masa.. Kalau time keje, mmg aku x boleh update blog during working hours.. Lagi2 keje aku bukan dok kat workstation sendiri.. Kena g tempat auditee.. Sah2 kena concentrate dgn keje, nanti x meet datelines plak..

Balik keje, masa aku dengan si buchuk la.. Budak kecik tu mmg jeles kalau aku x layan die dan wat bende lain.. Bila die dah tdo plak, time tu je la aku boleh wat keje rumah x pun bende2 lain yg aku nak wat la.. Belum lagi tolak time burn tertdo skali ngan die.. Dengan business kecil-kecilan aku lagi.. Time tu la nak pack.. Blum lagi dgn anak2 angkat aku (time mr jack x de, kalau x mmg aku x kacau pun tank2 tu sume), hobi aku lagi.. hahaha

Tp aku rasa sume tu boleh buat cuma aku fail la skit bab2 time management nieh.. X pe la slowly kan.. Anyway, aku cukup happy dgn hidup aku skang nieh.. :) Syukur Alhamdulillah...

Saturday, January 15, 2011

Hobi Mr Jack

Hari ini nak cerita pasal hobi mr jack.. Yup mr jack kesayang aku itu... Kesian die aku belum ada apa2 entri lg pasal mr jack... Pasal buchuk dah byk, pasal musashi pun dah ada, pasal aku pun dah ada, skang ni cite pasal mr jack la ye... Hobi mr jack ni tidak memerlukan die keluar dari rumah jauh2 tp kalau dah ngadap bende tu berjam-jam pun x apa... Tp aku pun x kisah coz aku pun suka tgk bende2 itu... 

Hobi yang die suka buat sejak bulan 3 tahun 2010 dinamakan "planted tank".. Mula2 aku igt die berminat nak membela ikan didalam akuarium, rupa2nya lebih kepada menanam pokok2 didalam akuarium... Oh kalau korang nak tau kat rumah aku (sehingga waktu entri ini ditulis) dah ada 5 planted tank.. Itu x termasuk yang dah disedekahkan ke mak aku 1, dan juga ke opis aku 1... x termasuk jugak akuarium2 kosong yg blum dibuat apa2 disebabkan space yg tidak mencukupi.. Ye la rumah kami ni bukannya besar sgt... Kalau nak tau mcm mana rupa planted tank itu, lihatlah gambar2 dibawah...




 Tank atas ni baru je buat.. Tank ni masih blum mature..
Yang ni pun blum mature lg..

Tank yang bawah ni adalah  tank pertama yang mr jack buat.. Beza giler kan.. skang ni mr jack dah semakin expert dan tank2 itu pun sgt cantik...
Tank pertama! Banyak kemajuan!